VI. Bozsik program élményeim – Rajz pályázat

Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóság rajz pályázatot hirdet az OTP Bank Bozsik Programban szerzett élmények megörökítésére, a programban résztvevők számára.

A képek és festmények A4-es méretű papírra készülhetnek.

A pályamunkák elkészítéséhez bármilyen anyag felhasználható (ceruza, toll, tus, zsírkréta, vízfesték stb.).
A korona vírus okozta vészhelyzet miatt kizárólag az elektronikus formában elküldött alkotásokat áll módunkban elfogadni.

Az alkotásokat beküldésének elektronikus címe: fejer@mlsz.hu

A műveket tartalmazó e-mail szövegezésében fel kell tüntetni:

 • – pályázó teljes nevét,
 • – születési idejét,
 • – OTP Bank Bozsik programban résztvevő egyesületének, vagy oktatási intézményének nevét,
 • – lakcímét, elérhetőségét (a pályázó és/vagy a szülő/nevelő telefonszámát és email címét)
 • – kép címét,
 • – törvényes képviselő nevét.

Azok a pályamunkák, amelyek a fentiek szerinti adatokat nem tartalmazzák, nem vehetnek részt a pályázaton.

Pályamunkák beküldési határideje: 2020. május 03. vasárnap éjfél
Ezen időpontot követően beérkező pályamunkák a pályázaton nem vehetnek részt.

Zsűri: Dimovicsné Trádler Hajnalka
Slettné Hanzsér Lilla
Varga Andrea

Pályamunkák értékelése: 2020. május 25-ig

Díjazás: Oklevél és sportszer jutalomban részesül korosztályonként U 6-7, U 8-9, U 10-11, U 12-13 a legjobb 1-3. helyezett pályamű. Oklevél és sportszer támogatásba részesül a legtöbb alkotást beküldő sportszervezet és oktatási intézmény. Közönség díjban részesülnek azok a pályázók korosztályonként, akik munkájára 2020. május 24-ig a legtöbb szavazat (like) érkezik a Facebook oldalunkra. A díjak egy későbbi időpontban kerülnek átadásra.

Pályázni kizárólag olyan pályamunkákkal lehet, amelynek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyiségi jogait. Amennyiben a beadott pályamunkák mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyiségi jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles az MLSZ-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
Pályázó és törvényes képviselője a pályázat megküldésével díjigényéről kifejezetten lemond az alábbi felhasználások tekintetében, illetve a pályamunkák pályázatra való elküldésével díjigény nélkül engedélyezi, hogy:

 •  az MLSZ a pályamunkákat az MLSZ felületein (honlap, facebook oldal, egyéb sajtó orgánumok), és esetlegesen a pályázat kapcsán rendezendő kiállításon nyilvánosságra hozza, közzé tegye;
 • a pályázat zsűrizésével kapcsolatosan a pályamunkák a zsűri tagjai számára, hozzáférhetőek legyenek;
 • a pályamunkák egy esetleges kiállítás keretében a nyilvánosság számára hozzáférhetők legyenek;
 • az MLSZ időbeli korlát nélkül tárolhassa, bármely módon sokszorosíthassa, terjeszthesse a pályamunkákat. A fenti célok érdekében az MLSZ jogosult a pályamunkák tárolására digitális formában, illetve elektronikus eszközön is.
 • Az MLSZ a kommunikációs felületein (print és online) a pályamunkákat korlátlan ideig felhasználja.
  Az MLSZ a pályamunkák esetleges kiállítása során biztosítja, hogy a pályázó neve fel legyen tüntetve.

Adatkezelés:
A megadott adatokat az MLSZ az adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki. A pályázók a pályázaton való részvétellel automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy megadott adataik (név, e-mail cím, lakcím, telefonszám) az MLSZ mint adatkezelő adatbázisába kerüljenek, és azokat az MLSZ minden további engedély és ellenszolgáltatás nélkül kezelje a nyeremény odaítélése és a nyertesek értesítése céljából.
A pályázók tudomásul veszik, hogy a név- és lakcímadataikat tartalmazó pályázati jegyzőkönyvet az MLSZ székhelyén 5+1 évig megőrzi az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján (kötelező adatkezelés), ezt követően az adatok törlésre kerülnek. A MLSZ a személyes adatokat az Adatvédelmi törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a pályázóktól kapott felhatalmazások keretei között.

Felelősség kizárás:
A pályázatok hiányosságáért (név- vagy számelírás, konkrétumok hiánya stb.), értesítési késedelemért a MLSZ nem vállal felelősséget. A pályázók az általuk tévesen szolgáltatott adatokból, a bármely okból történő késedelmes benyújtásból adódó valamennyi következményt maguk viselik. Az adatok helytállóságát a pályázatra történő jelentkezés során (vagy azt követően) a MLSZ-nek nem áll módjában ellenőrizni. Ezzel kapcsolatban a felelősség és minden ezzel járó jogi és anyagi következmény minden esetben a pályázókat terheli.
Az MLSZ kizár minden felelősséget bármilyen kártérítési, kártalanítási igényért a pályázaton való részvétel során, a pályázat esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből, a pályázat során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért.

Székesfehérvár, 2020. március 30.

Utánpótlás labdarúgók edzéssegédlete

KEDVES GYEREKEK!

Mint tudjátok járvány miatt edzéseket nem lehet tartani. Nagyon fontos az egészségetek megőrzése és a sportolás.
Ezért gondoltuk az edző kollégákkal, hogy készítünk otthon, udvarban, kertben elvégezhető feladatokat.
Heti kettő edzést ajánlunk egy erőnléti és egy labdás edzést. Havonta előre elküldjük az email címetekre a gyakorlatokat.
Bízunk a kreativitásotokban gyakorlati eszközök bóják/ásványvizes műanyag flakon tekintetében. Gyakorlatokat többször meg lehet ismételni, próbálunk minél változatosabb edzést összeállítani . Tanulás után délután vagy hétvégén szigorúan otthon végezzétek a gyakorlatokat.
Messengeren vagy telefonon nagyon szívesen adunk felvilágosítást segítséget.
Mindenki korosztályához tartozó edzővel tartsa a kapcsolatot.
Bakonycsernyei Bányász honlapján www. bbse.hu vannak feltéve a youtubról gyakorlat minták, azt is figyelemmel lehet követni, azokat is lehet gyakorolni.

Vigyázzatok magatokra ! Jó felkészülést ! HAJRÁ BÁNYÁSZ !


Erősítő gyakorlatok


1. Bemelegítő futás

A lassú, egyenletes iramú bemelegítő futás, a keringésfokozás célját szolgálja. Emellett, ez a legjobb mód arra, hogyan növeljük állóképességünket, ami által a fáradság érzése sokkal később jelentkezik, így a teljesítményünk nő.


Forrás: urbanbushbabes.com

2. Nyújtás

Statikus gyakorlatsor, amit érdemes fentről lefelé indulva végrehajtani, kellő ideig tartva az izmot. Az izmok nyújtása azért fontos, mert csökkenti a sérülés veszélyét, illetve ha görcsbe rándul a lábad, akkor is mentőövként szolgál. Javasolt jól megnyújtani az olyan részeket, ahol korábban már megsérültél, megelőzés, megóvás céljából. Mivel sportra való felkészítés a cél, annak megfelelően célszerű gyakorlatokat választani. Tehát az igénybe vett testrészeket alaposabban kell átmozgatni.


Forrás: Tumblr

3. Gimnasztika

A nyújtással ellentétben ez dinamikus gyakorlatsor, az ismétlésszám dominál. A gimnasztika által felgyorsulnak a mozgásfolyamat elsajátításának mozzanatai, ráadásul fokozza a regenerálódást. Gimnasztikai gyakorlatok megfelelő ismétlésszámmal akár egy edzésnek is megfelelnek. Vannak például erősítő hatású kargyakorlatok. Ilyen például, amikor terpeszállás, oldalsó középtartás kiindulóhelyzetből, karhajlítással vállérintést hajtunk végre úgy, hogy a felkar mozdulatlan, majd ismét oldalsó középtartásba helyezzük a kart, ezt kétszer megismételjük, majd a 2.-nál, amikor a kar oldalsó középtartásba érkezett, tölcsérkörzést végez 4x.

4. Futóiskola

Folytatódik a dinamikus mozzanatsor, gimnasztika után olyan gyakorlatok következnek, melyeket helyzetváltoztató mozgás közben hajtunk végre. Célszerű kijelölni egy egyenletes talajjal rendelkező szakaszt. Futóiskolának hívjuk például, a térdemeléssel, sarokemeléssel való futást, az indián szökdelést. Az adott sportágnak megfelelően vannak sajátos futóiskolái. Kosárlabda sportot illetően ilyen az oldalazó, (a védekező mozgásban való haladás), de vannak olyan futóiskola gyakorlatok, amelyeket sportágtól függetlenül célszerű elvégezni, ilyen például a dzsoggolás, ami a futásra készít fel, így majdnem minden sportnak az alapjává válik.


Forrás: tumblr
5. Felpörgetés

Ez a szakasz már kirángat a lassú és egyenletes mozzanatokból. Itt számít a sebesség, így a szervezeted felkészül, hogy ma akár határterhelést is kaphat. Illetve,felkészül a megmérettetésre, mivel ezek a feladatok a komfortzóna határát súrolják, ha megfelelő intenzitással végezzük. Ilyen például, a fokozó futás, melyben az iram fokozatosan gyorsul fel, majd kienged, lassul a szakasz végéig. A pulzus ilyenkor már olyan szintre kerül, mint az aktív sporttevékenységkor, amire melegítünk. Ebből az okból a magas ismétlésszám nem ajánlott, mert hamar el lehet fáradni benne.


Videók

3 ÁLLÓKÉPESSÉG FEJLESZTŐ GYAKORLAT

Gyakorlatok a labda kezelésere, labdaérzék fejlesztésére

Foci feladatok otthonra – két bójával

Labdaérzékeléses feladatsor

Az állóképesség növelése

BBSE tavaszi szezon eredményei

THERMOVÁR Megyei II. osztály Észak Felnőtt

Bakonycsernye Puskás Akadémia II 0-1 2019.06.01.
Pátka Bakonycsernye 1-1 2019.05.26.
Bakonycsernye Vál 2-1 2019.05.18.
Fehérvárcsurgó Bakonycsernye 1-2 2019.05.12.
Szár Bakonycsernye 2-1 2019.05.05.
Bakonycsernye Pusztavám 0-2 2019.04.27.
Csór Truck-Trailer Bakonycsernye 1-2 2019.04.21.
Bakonycsernye Bodajk 1-0 2019.04.13.
Pázmánd Bakonycsernye 0-4 2019.04.07.
Bakonycsernye Flavus Velence 0-2 2019.03.30.
Pákozd Bakonycsernye 2-2 2019.03.24.
Bakonycsernye Kápolnásnyék 0-0 2019.03.16.
Herceghalom Bakonycsernye 3-1 2019.03.10.
Bakonycsernye Mór II. 3-0 2019.03.02.
Mány Bakonycsernye 3-1 2019.02.24.

A csapat a 6. helyen végzett a bajnokságban.


THERMOVÁR Megyei II. osztály Észak U-19

Mány Bakonycsernye 2-6 2019.06.03.
Bakonycsernye Pákozd 0-15 2019.06.01.
Videoton Baráti Kör Bakonycsernye 17-0 2019.05.25.
Szabadbattyán Bakonycsernye 5-1 2019.05.22.
Bakonycsernye MIE 5-4 2019.05.18.
Tordas Bakonycsernye 4-1 2019.05.11.
Bakonycsernye Pusztavám 4-2 2019.04.27.
Csór Truck-Trailer Bakonycsernye 7-1 2019.04.20.
Bakonycsernye Bodajk 3-6 2019.04.13.
Pázmánd Bakonycsernye 10-1 2019.04.06.
Bakonycsernye Pátka 0-9 2019.03.30.
Vál Bakonycsernye 2-7 2019.03.23.
Bakonycsernye Fehérvárcsurgó 1-6 2019.03.16.
Herceghalom Bakonycsernye 7-3 2019.03.09.
Bakonycsernye Kápolnásnyék 0-14 2019.03.02.

A csapat a 10. helyen végzett a bajnokságban.


U-16 Északi csoport

Bakonycsernye Bodajk 0-8 2019.05.31.
Bicske Bakonycsernye 5-3 2019.05.26.
Bakonycsernye Flavus Velence 3-5 2019.05.19.
Tordas Bakonycsernye 6-1 2019.05.12.
Ercsi Kinizsi Bakonycsernye 3-2 2019.05.05.
Bakonycsernye Felcsút 2-9 2019.04.28.
Lovasberény Bakonycsernye 7-0 2019.04.23.
Bakonycsernye Martonvásár 3-2 2019.04.14.
Bakonycsernye MIE 6-6 2019.03.31.
Pákozd Bakonycsernye 10-2 2019.03.24.
Bakonycsernye Szár 1-2 2019.03.17.
Mór Bakonycsernye 15-0 2019.03.10.

A csapat a 11. helyen végzett a bajnokságban.