Tájékoztató a Bakonycsernyei Bányász SE. 2008-2009. bajnoki évéről

Az új bajnoki évadnak feladatául a biztos bent maradást tűzte ki egyesületünk vezetősége. Merészebb terveket nem is nagyon szövögethettünk, hiszen a legszerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkező egyesületek közé tartozunk.
A bajnokság előtt igyekeztünk egyben tartani a csapatunkat, így csak két játékosunk távozott: Osgyán M. a Fehérvár Fc-be és Tóth S. Bakonyszombathelyre.

Sikerült új játékosokkal feltölteni a csapatot: ezért érkezett Hajnal L. Lajoskomáromból, Ozsváth R. Jenőből, Balog A. Felcsútról.
Az őszi idény során megsérült Hancsák A. és Guitperct T. – azaz a védelmünk két oszlopának – hiányát megérezte a csapat.
Az őszi szezonban várakozáson alul szerepeltünk, hiszen a 15. helyről vártuk a folytatást. Nagyon kevés gólt rúgtunk, a mérleg 14 pont, 4 győzelem, 2 döntetlen, 9 vereség, 14 rúgott gól, 36 kapott gól.
Ifjúsági csapunk viszont 4. helyen várta a folytatást.

Ami biztató volt, hogy a Magyar Kupa selejtezőkön továbbjutottunk.

Bízva a sérültek felépülésében, optimistán, bent maradási reményekkel vártuk a tavaszi folytatást. A téli szünetben érkezett: Balogh K. Pusztavámról, Strommer M. Sárosdról, Répási T. Csókakőről.

Sajnos az egyik leggólerősebb játékosunk másik csapatban folytatta pályafutását: Kadlecsik T. az Alba Regiába igazolt. Dreska D. a nagyvelegi csapat tagja lett. Gondoltuk, hogy nehéz lesz igazi befejező csatár nélkül játszani, de a csapat lelkesedése és küzdeni akarása átlendített bennünket a nehézségeken.

Nehezen lendültünk bele, de a hajrában elért, zsinórban szerzett 3 győzelem és a Pusztavám elleni diadallal ismételten bizonyította a csapat, hogy megállja helyét a megyei I. osztályban.

Összességében elmondhatjuk, hogy az elvárásoknak és a lehetőségeknek megfelelően szerepelt csapatunk. A bajnokság végére a 12. helyen zártunk 30 ponttal. (Azért az elgondolkodtató a jövőre nézve, hogy mi rúgtuk a legkevesebb gólt megyei I. osztályban.)

A Magyar Kupa selejtezőjét veretlenül teljesítettük, így kijutottunk az országos főtáblára. Ez a klub életében jelentős esemény.
Ifjúsági csapatunk végül a 7. helyen végzett 50 ponttal, nagyon „leeresztettek” a végére.

U7-9-11 csapataink torna rendszerben, U 13-16 csapataink bajnoki rendszerben szerepelnek.

A Bányász SE. közel 100 fő igazolt játékost mondhat magáénak. A verseny sporton kívül tömegsport rendezvényeket is szervezünk (téli teremtorna, Balogh András Emlék Kupa, Majálisi foci Kupa).

Minden évben a Baráti Kör tagjaival szépítjük karbantartjuk öltözőnket, pályánkat. Az idei évben is öltözőt festettünk, kicseréltük a zuhanyzó ablakát, fát ültettünk, terepet egyengettünk, a kispadot áthelyeztük, a kapuk előtt füvesítést végeztünk.

Önkormányzatunk sikeresen pályázott, így kicserélésre kerültek a padok, új szeméttárolók kerültek kihelyezésre. A foci kapuk lefestése is megtörtént.

Egyesületünk saját maga is próbálkozik az anyagi lehetőségeinek a javításán: így pályázatot nyújtottunk be az NCA és a Wesselényi Közalapítványhoz, melyeken sikeresek voltunk, ennek eredményeképpen tudtuk fogadni a magyarcsernyei Roham labdarúgó csapat tagjait.

Minden évben kérjük a lakosságot, hogy adójának 1 százalékával támogassa egyesületünket.

Köszönet illet meg minden bakonycsernyei sportbarátot, szponzort aki munkájával, felajánlásával segíti egyesületünk működését.

Megköszönjük az önkormányzat támogatását, pozitív hozzáállását, hiszen e támogatás nélkül nem lehetne a településnek megyei I. osztályú labdarúgó csapata.

A következő idényben is szeretettel várjuk a labdarúgás iránt érdeklődőket!

Osgyán Gábor
elnök